Wat doen jullie nu precies bij Parplex?” is een vraag die ik de laatste weken vaak te horen krijg. En daarna: “Zijn dat dan echte robots die typewerk doen?”

Neen, geen R2-D2, C-3PO of I, Robot toestanden bij Parplex.
Een kantoorrobot is een 100% software oplossing: de robots worden geconfigureerd zodat zij alle manuele handelingen van een gebruiker nabootsen. De software kan zowel worden geïnstalleerd op het werkstation van de gebruiker als op een server in het datacenter.
En of dat er nog veel manuele handelingen kunnen geautomatiseerd worden! McKinsey publiceerde in 2016 een artikel waarin gesteld wordt dat het hier 45% van het dagelijks werk betreft. Enerzijds in fabrieken maar anderzijds ook in kantoren waar er alsmaar meer data verzameld, verwerkt en geanalyseerd dient te worden.

Wat zijn de voordelen?

De kracht van het inzetten van kantoorrobots of RPA (Robotic Process Automation) is de snelle en laagdrempelige configuratie ervan. Er moet immers niets aan de bestaande IT-omgeving aangepast worden waardoor processen sneller en dus goedkoper uitgevoerd worden. En dit zonder in te boeten op de kwaliteit van deze processen, in tegendeel zelfs!

De belangrijkste voordelen van RPA op een rij:
Beschikbaarheid – kantoorrobots worden niet ziek en nemen nooit vrijaf. Indien nodig kunnen zij ook 24/7 werken.
Betrouwbaarheid – rechtstreeks gevolg van het voorgaande, hierdoor is het gemakkelijker om SLA’s te halen.
Flexibiliteit – context switchen is geen probleem voor een kantoorrobot. Hij kan dus voor verschillende afdelingen probleemloos verschillende taken uitvoeren.
Kwaliteit – kantoorrobots doen exact hetgeen waarvoor ze geconfigureerd zijn. Zonder fouten.
Motivatie medewerkers – minder (afstompend) repetitief routinewerk en meer tijd voor kerntaken
Kostenefficiënt – vergeleken met de loonkost van een administratief medewerker zijn kantoorrobots erg goedkoop. Met een snelle ROI tot gevolg.

De inzetbaarheid en flexibiliteit van kantoorrobots zal je verbazen en zelfs perplex doen staan!

Meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.