In de eerste helft van mijn professionele leven was ik betrokken bij heel wat complexe automatiseringsprojecten. In de meeste gevallen waren de eindgebruikers erg tevreden met het eindresultaat (gelukkig 😉 ) maar zelf bleef ik geregeld op mijn honger zitten: het bleek immers niet altijd vanzelfsprekend te zijn om een proces 100% digitaal te stroomlijnen. Soms was de oorzaak een beperking in budget, een andere keer waren technische belemmeringen de blokkerende factor.
Dit laatste was zeker het geval wanneer er meerdere applicaties betrokken waren en waarbij er altijd enkele zijn die niet over noemenswaardige (of verkeerde) systeem interfaces beschikten. Omdat ik een deftige enterprise architectuur hoog in het vaandel draag, stond ik niet te springen om ‘bochten af te snijden’ door rechtstreeks te laten knoeien in databases.
Het gevolg was dat er, in die gevallen, hier en daar data manueel moest worden over gekopieerd.
Nefast voor de integriteit van deze data en een potentieel risico in het verder verloop van het betrokken proces!

Toen ik plannen aan het smeden was voor de tweede helft van mijn loopbaan was het snel duidelijk dat bovenstaande ‘frustraties’ hier deel van zouden uitmaken. Er is immers een oplossing om ook die zware laatste loodjes in een automatisering aan te pakken.
En die oplossing is Robotic Process Automation: kantoorrobots inzetten om repetitief en manueel werk over te nemen.

Maak dus kennis met Parplex.
Process Automation Robots (PAR) die met elkaar verweven (PLEX) zijn om als digitale collega’s het werk van medewerkers te vergemakkelijken in organisaties van elke grootte.


De inzetbaarheid en flexibiliteit van kantoorrobots zal je verbazen en zelfs perplex doen staan!


Meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.